Установка конвеєрної стрічки

Установка конвеєрної стрічки

Установка конвеєрної стрічки
Транспортерна стрічка встановлюється відразу після монтажу і приєднання спеціальних роликів. Для початку необхідно витримати стрічку при температурному режимі понад 5-ти градусів, а затамувавши навісити.
Даний процес повинен проводитись максимально акуратно, щоб не пошкодити борти або тканинні прокладки. Основними етапами установки стрічки є її протягування, стикування і навішування. Перший етап: спочатку стрічки знаходиться в котушках і рулонах, перед тим як їх укладати рулон необхідно підвісити і обігнути кінець стрічки навколо барабана у напрямку робочої зони. Для навішування конвеєрної стрічки використовується монтажна лебідка. Щоб дотримуватися правильно напрямки транспортерної стрічки між лободою і барабаном використовуються ролики. При демонтажі старої стрічки і установкою нової досвідчені майстри використовують певний прийом, що дозволяє стиснути час замінити. Для початку потрібно вирішувати стару стрічки і зістикувати її кінець з новою, під час роботи барабана, нова конвеєрна стрічка займає робочу зону конвеєра, та стара виявиться зверху, і автоматично змотається у рулон.
Стиковка також проводиться кількома методами, а саме механічним, методом холодної або гарячої вулканізації. Найпопулярніший метод це гаряча вулканізація, оскільки він забезпечує максимальну зчеплення і міцність від розривів стрічки. Натяжка стрічки також проводиться з використанням барабана і опор, тимчасових роликів. Під час установки конвеєрної стрічки відстежується стан змащення, забезпечується перевірка з'єднань і обертання встановлених роликів, регулюється положення стрічки, якщо вона перекошена.
Метод гарячої вулканізації має основна перевага, а саме забезпечує міцність стикування. Але також існує кілька недоліків, а саме для проведення процедури необхідно використовувати дороге обладнання (прес), для проведення процедури необхідна наявність висококваліфікованих фахівців і майстрів. На проведення потрібно багато часу, а також витрачається час при монтажі і демонтажі преса. В даному випадку вам знадобляться такі матеріали як, розчин і рідина для гарячої вулканізації, а також гума та обкладання.
Холодна вулканізація дозволяє проводити стиковку без наявності дорогого обладнання, а також він забезпечує міцне з'єднання. Недоліками можна назвати, то що метод не підходить для стикування термостійких транспортерних стрічок, необхідна наявність досвідчених майстрів, на роботу йде багато часу, а надійність стикування забезпечується через деякий час. Для стикування даним методом, вам знадобляться спеціальні розчини і стикувальна смуга.
Механічна стикування не вимагає наявності професійних майстрів, які проведуть роботу. Також витрачається не велика кількість часу для стикування конвеєрної стрічки. Але варто також знати про недоліки даного методу, а саме це низька міцність (не зрівняється з холодною і гарячою вулканізацією). Краще не з'єднувати термостійкі стрічки, а також зі стрічками на яких встановлені очисні системи.
Після установки конвеєрної стрічки можна встановити додатково перегородки, які служать в якості огорож. Таким чином, запобігає пробудження матеріалів, під час транспортування вантажу. Бічні стінки виготовляються з міцних матеріалів, а саме гуми з тканинним посиленням, що дозволяє зміцнити міцність каркасу.
Опубликовано: 12.04.2017 Статті