Стрічка конвеєрна та умови її експлуатації

Стрічка конвеєрна та умови її експлуатації

Конвеєрна стрічка будь-якого типу - це расходник. Так, дорогий, але расходник. Чи означає це, що потрібно нехтувати рекомендаціями виробника і не доглядати за нею? Ні, ні в якому випадку!

Найчастіше причинами розривів і інших неполадок з стрічками конвеєрними є порушення умов експлуатації та відсутність догляду за нею. Тому ми настійно рекомендуємо дві речі кожного клієнта:
  1. підбирати стрічку конвеєрну в точній відповідності з умовами роботи;
  2. регулярно чистити стрічку.
Нижче розглянемо докладніше обидва пункти.

Точний підбір стрічки конвеєрної відповідно до умов роботи

При виборі стрічки деякі люди думають що потрібно взяти стрічку для найважчих умов, хоча їм потрібно щось більш легке: наприклад, харчова або для легких умов. Мовляв, раз стрічка розрахована на важкі умови, то у мене вона буде працювати довго і безвідмовно. Такий крок - необдумана і зайва трата грошей.

Друга група здійснює протилежну помилку: беруть першу-ліпшу стрічку, абсолютно не звертаючи уваги на умови роботи і особливості використання.

Обидві ці групи даремно витрачають гроші. Тільки точне відповідність типу та виду стрічки конвеєрної умов праці може гарантувати заявлений термін експлуатації.

Що робити?

Якщо ви не можете самостійно визначитися з тим, яка саме стрічка конвеєрна вам потрібна, зверніться за консультацією до фахівців. Компанія Крокус Промсервіс з радістю допоможе вам вибрати саме ту конвеєрну стрічку, яка відповідає вашим вимогам.

Якщо у вас на даний момент немає можливості придбати нову конвеєрну стрічку, варто звернути увагу на б / у стрічки. В цьому випадку потрібно велику увагу приділяти відсотку зносу: кому потрібна стрічка, яка зношена на 70%? Ми готові запропонувати вам якісні конвеєрні стрічки з невеликим відсотком зносу!

Чистка та догляд

Очищати поверхню стрічки конвеєрної потрібно постійно, щоб пил, сміття і частинки вантажу. На сьогоднішній день можна виділити декілька основних способів очищення конвеєрних стрічок:

  1. щітки: гумові, плоскі, з латунним ворсом, складальні. Встановлюються під провідним барабаном. Підходять для очищення навіть зношених стрічок, в тому числі - шевронних;
  2. скребки: використовуються, в основному, в гірничодобувній і будівельній галузі. В інших використовують щітки;
  3. вібрація: спеціальні ролики з певною періодичністю "струшують" стрічку, в результаті чого все непотрібне просто "витрушували" з стрічки;
  4. пневматичні і гідравлічні очисники: застосовуються у фармацевтичній, харчовій і поліграфічній промисловості. Струмінь пари або води не тільки очищає стрічку, а й проводить додаткову дезінфекцію.
Мало просто регулярно очищати конвеєрну стрічку, слід вибрати відповідний для вашої стрічки спосіб. Компанія Крокус Промсервіс готова допомогти вам в цьому питанні!

Чим ми можемо допомогти?

Ми займаємося продажем конвеєрних стрічок і супутньої продукції вже багато років. В асортименті компанії ви знайдете конвеєрні стрічки різного типу як вітчизняних, так і іноземних виробників.

Ми готові проконсультувати вас з усіх питань, а якщо потрібно - то і організувати процес поставки, налагодження та обслуговування обладнання. Стрічка конвеєрна, хоч і расходник, теж вимагає правильного поводження. І ми готові допомогти вам в цьому. Довіряйте тільки кращим, довіряйте Крокус Промсервіс!

Для швидкого зв'язку з нами - телефонуйте за вказаними номерами або замовляйте зворотний дзвінок. Відповімо на кожне звернення. Будемо раді співпраці з кожним клієнтом.
З повагою,
адміністрація Крокус Промсервіс.
Опубликовано: 26.11.2019 Статті